Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #954492

O¨nleme Amaçlı Olarak İçeriğin C¸ıkartılması ve/veya Erişimin Engellenmesi Tedbiri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Kanun koyucu belirli durumlarda önleme amaçlı olarak içeriğin çıkartılması ve/veya erişimin engellenmesi kararı verilebilmesine de imka^n tanı- mıştır.

Belirli durumlarda önleme amaçlı olarak içeriğin çıkartılması ve/veya erişimin engellenmesi kararı verilebilmesine kapsamında sadece içeriğin çıkartılmasına veya sadece erişimin engellenmesi- ne karar verilebileceği gibi, aynı anda hem içeriğin çıkartılması hem de erişimin engellenmesi kararı verilebilmesi mümkündür.

Tedbirin önleme amaçlı uygulanabiliyor olması, yukarıda incelediğimiz erişimin adli amaçlı engellenme- si tedbirinden bu kurumu ayırmaktadır.

O¨rneğin suç işlemek amacıyla ku- rulmuş bir örgüt adına kişilerin bir internet sitesi üzerinden suç işlemeye yönelik haberleştiklerine dair makul sebepler varsa, henüz ortada işlenmiş bir suç olmadığından internet sitesine erişi- min engellenmesine ve/veya bazı içeriklerin çıkar- tılmasına karar verilemez.

İnternet sitesi üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek, suç teşkil edecek eylemlerde bulun- ma çağrısı yapılıyorsa; hem halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu işlenmiş hem de ileride başka suçların işlenecek olması tehlikesi ortaya çıkmış olacaktır.


Yanıt Açıklaması:

O¨rneğin suç işlemek amacıyla ku- rulmuş bir örgüt adına kişilerin bir internet sitesi üzerinden suç işlemeye yönelik haberleştiklerine dair makul sebepler varsa, henüz ortada işlenmiş bir suç olmamasına rağmen internet sitesine erişi- min engellenmesine ve/veya bazı içeriklerin çıkar- tılmasına karar verilebilecektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum