Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #954442

İçerik, yer ve erişim sağlayıcılar bakımından öngörülen bilgilendirme yükümlülüğü ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


İnternet ortamındaki yayınlarda düzenin sağ- lanması bakımından kanun koyucu içerik, yer ve erişim sağlayıcılarına bilgilendirme yükümlülüğü getirmiştir.

Söz konusu sağlayıcılar, yönetmelikle belirlenen esas ve usuller çerçevesinde tanıtıcı bil- gilerini kendilerine ait internet ortamında kullanı- cıların ulaşabileceği şekilde ve güncel olarak bulun- durmakla yükümlüdür.

Belirtilen yükümlülüğü yerine getirmeyen sağlayıcılar bakımından iki bin TL’den elli bin TL’ye kadar idari para cezası verilmesi öngörülmüştür.

Kanun koyucu 5651 s. Kanun kapsamındaki faaliyetleri yurt içi veya yurt dışından yürütenlere, internet sayfalarındaki iletişim araçları, alan adı, IP adresi ve benzeri kaynaklarla elde edilen bilgi- ler üzerinden elektronik posta veya diğer iletişim araçları ile bildirim yapılabileceğini de hükme bağlamıştır.

Başkanın idari para cezasına karşı 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari^ Yargılama Usulü Kanunu hükümlerine kanun yoluna başvurulması da mümkün değildir.


Yanıt Açıklaması:

Başkanın idari para cezasına karşı 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari^ Yargılama Usulü Kanunu hükümlerine kanun yoluna başvurulması da müm- kündür (5651 s.K. m.8/12).

Yorumlar
  • 0 Yorum