Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #954449

İçerik Sağlayıcının Kullanıma Sunduğu İçerikten Sorumluluğu ve Yükümlülükleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Kanun koyucu içerik sağlayıcının internet or- tamında kullanıma sunduğu yalnızca bazı içerikten sorumlu olacağını hükme bağlamıştır.

Kanun koyucu 5651 s.K m.4/1'de, sadece sorumluluktan bahsettiği için ve cezai sorumluluğu ayrıca vurgulamadığından, cezai alan dışındaki hukuki sorumluluk anlaşılmalıdır.

İçeriğin yayınının aynı zamanda suç teşkil etmesi halinde, suçun kast veya taksirle işlenmesine göre, içerik sağlayıcın bu fiili gerçekleştirmekte kast ve taksirinin olup olmadığına bakılmasına gerek yoktur. Zira cezai sorumluluk gündeme gelemez.

Bununla birlikte kanun koyucu içerik sağlayıcı- nın, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten de sorumlu olacağını hüküm altına almıştır.

İçerik sağlayıcının bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcıların söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı, bağlantıyı sunuş biçiminden açıkça belli ise dahi genel hükümlere göre bağlantı sağladığı içerikten sorumluluk gündeme gelmez.


Yanıt Açıklaması:

Kanun koyucu içerik sağlayıcının internet or- tamında kullanıma sunduğu her türlü içerikten sorumlu olacağını hükme bağlamıştır (5651 s.K. m.4/1). İçeriğin yayınının aynı zamanda suç teşkil etmesi halinde, suçun kast veya taksirle işlenmesine göre, içerik sağlayıcın bu fiili gerçekleştirmekte kast ve taksirinin olup olmadığına bakılmalıdır.

Bununla birlikte kanun koyucu içerik sağlayıcı- nın, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorum- lu olmayacağını da hüküm altına almıştır.

Bununla birlikte kanun koyucu içerik sağlayıcı- nın, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorum- lu olmayacağını da hüküm altına almıştır.

Bununla birlikte, içerik sağlayıcının bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcıların söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı, bağlantıyı sunuş biçiminden açıkça belli ise bu durumda genel hükümlere göre bağlantı sağladığı içerikten de sorumlu olacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum