Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #954433

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun Görevleri hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenemez? 


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun, İnternet ortamında herkese açık çeşitli ser- vislerde yapılacak filtreleme, perdeleme ve izleme esaslarına göre donanım üretilmesi veya yazılım yapılmasına ilişkin asgari kri- terleri belirleme yetkisi yoktur.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun; "5651 sayılı kanunla verilen görevler, Bilgi Tek- nolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yerine getirilir." şeklinde görevi vardır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun; "İnternet ortamında yapılan yayınların içe- riklerinin izlenmesinin hangi seviye, zaman ve şekilde yapılacağını belirlemek." şeklinde görevi vardır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun; "İnternet ortamında yapılan yayınların içe- riklerini izleyerek, bu Kanun kapsamına gi- ren suçların işlendiğinin tespiti halinde, bu yayınlara erişimin engellenmesine yönelik olarak bu Kanunda öngörülen gerekli ted- birleri almak." görevi vardır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun; "Bakanlık, kolluk kuvvetleri, ilgili kamu ku- rum ve kuruluşları ile içerik, yer ve erişim sağlayıcılar ve ilgili sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon oluşturarak internet ortamında yapılan ve bu Kanun kapsamına giren suçları oluşturan içeriğe sahip faaliyet ve yayınları önlemeye, internetin güven- li kullanımını sağlamaya, bilişim şuurunu geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak, bu amaçla, gerektiğinde, her türlü giderle- ri yönetmelikle belirlenecek esas ve usuller dahilinde Kurumca karşılanacak çalışma kurulları oluşturmak" şeklinde görevi vardır.


Yanıt Açıklaması:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun, İnternet ortamında herkese açık çeşitli ser- vislerde yapılacak filtreleme, perdeleme ve izleme esaslarına göre donanım üretilmesi veya yazılım yapılmasına ilişkin asgari kri- terleri belirleme yetki ve görevi vardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum