Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #954465

Erişim Sağlayıcının Yükümlülükleri hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? 


erişim sağlayıcı, kendisi aracılı- ğıyla erişilen bilgilerin içeriklerinin hukuka aykırı olup olmadıklarını ve sorumluluğu gerektirip ge- rektirmediğini kontrol etmekle yükümlüdür.

İçeriği denetim yükümlülüğü olmamakla birlik- te kullanıcıların internet ortamına girebilmelerine imka^n sağlayan erişim sağlayıcılar bakımından da kanun koyucu birtakım yükümlülükler getirmiştir.

Erişim sağlayıcı (5651 s.K. m.6/1); Herhangi bir kullanıcısının yayınladığı hu- kuka aykırı içerikten, bu Kanun hükümle- rine uygun olarak haberdar edilmesi halin- de erişimi engellemekle yükümlü değildir. 

Erişim sağlayıcı (5651 s.K. m.6/1); Sağladığı hizmetlere ilişkin, yönetmelikte belirtilen trafik bilgilerini altı aydan az ve iki yıldan fazla olmamak üzere yönetme- likte belirlenecek süre kadar saklamakla ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini sağlamakla yükümlü değildir. 

Erişim sağlayıcı (5651 s.K. m.6/1); Faaliyetine son vereceği tarihten en az üç ay önce durumu Kuruma, içerik sağlayıcıları- na ve müşterilerine bildirmek ve trafik bil- gilerine ilişkin kayıtları yönetmelikte belir- tilen esas ve usullere uygun olarak Kuruma teslim etmekle, yükümlü değildir.


Yanıt Açıklaması:

erişim sağlayıcı, kendisi aracılı- ğıyla erişilen bilgilerin içeriklerinin hukuka aykırı olup olmadıklarını ve sorumluluğu gerektirip ge- rektirmediğini kontrol etmekle yükümlü değildir (5651 s.K. m.6/2). 

 Bu doğrultuda erişim sağlayıcı (5651 s.K. m.6/1);

a. Herhangi bir kullanıcısının yayınladığı hu- kuka aykırı içerikten, bu Kanun hükümle- rine uygun olarak haberdar edilmesi halin- de erişimi engellemekle,

b. Sağladığı hizmetlere ilişkin, yönetmelikte belirtilen trafik bilgilerini altı aydan az ve iki yıldan fazla olmamak üzere yönetme- likte belirlenecek süre kadar saklamakla ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini sağlamakla,

c. Faaliyetine son vereceği tarihten en az üç ay önce durumu Kuruma, içerik sağlayıcıları- na ve müşterilerine bildirmek ve trafik bil- gilerine ilişkin kayıtları yönetmelikte belir- tilen esas ve usullere uygun olarak Kuruma teslim etmekle, yükümlüdür.

Yorumlar
  • 0 Yorum