Bilişim Sistemleri Ve Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #917606

Planlama, müşteri siparişleri ve stoklardan elde edilen bilgiler kullanılarak stratejik planı gerçekleştirecek şekilde çalışma ortamı ile ilgili özellikler, ekipman ve iş gücü ile ilgili lojistik gereksinimlerin belirlenmesi bilişim teknolojileri ve bilişim sistemlerinin lojistikte üstlendiği rollerden hangisi ile açıklanmaktadır?


Veri elde etme ve veri analizi 

Karar vericileri desteklemek

Tedarik zinciri işlemlerini kontrol etmek

Tahminleme yapmak

Tedarik zinciri elemanları arasında iletişimi kolaylaştırmak ve lojistik operasyonun tüm bileşenlerini koordine ederek lojistik fonksiyonların entegrasyonunu sağlamaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Bilişim teknolojileri ve bilişim sistemleri tedarik zinciri ve lojistik yönetiminde farklı roller oynamaktadır. Bu rollerden bazıları veri elde etme ve veri analizi, karar vericileri desteklemek, tedarik zinciri işlemlerini kontrol etmek, tahminleme yapmak, tedarik zinciri elemanları arasında iletişimi kolaylaştırmak ve lojistik operasyonun tüm bileşenlerini koordine ederek lojistik fonksiyonların entegrasyonunu sağlamaktadır. Tahminleme sürecinde, planlama, müşteri siparişleri ve stoklardan elde edilen bilgiler kullanılarak stratejik planı gerçekleştirecek şekilde çalışma ortamı ile ilgili özellikler, ekipman ve iş gücü ile ilgili lojistik gereksinimler belirlenir. En iyi performansı elde etmek için lojistik gereksinimler kapasite kısıtları ve üretim gereksinimleri dikkate alınarak belirlenmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum