Bilişim Sistemleri Ve Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #982396

Aşağıdakilerden hangisi WEB 2.0'ın uygulama türlerinden "İçerik Birleştiriciler"i tanımlamaktadır?


Web 2.0 uygulamalarının en çok bilinen ve en hızlı büyüyen kategorisidir. Videolarla birlikte birçok taşınabilir aygıtta kullanılmaktadır.

Kullanıcıların erişmek istedikleri içeriği kendi istekleri doğrultusunda düzenlemelerini sağlamaktadır. Örnek olarak www.my.yahoo.com, ve www.google. com/ig verilebilir.

Çoğunlukla özel ilgi alanlarına yönelik bilgi ve fikir paylaşımında bulunulan sitelerdir. Örnek siteler: www.epinions.com, www.personaldemocracy.com, www. python.org olarak verilebilir.

Benzer türdeki içeriklerin düzenlendiği ve paylaşıldığı sitelerdir.Örnek uygulamalar www.videogoogle.com, www.youtube.com, www.flickr.com olarak verilebilir.

Diğer kullanıcılara bireysel içeriğin aktarımı ve diğer kullanıcılarla iletişim sağlanması için kullanıcıların kendi web sitelerini yapmalarını sağlayan platformlardır.


Yanıt Açıklaması:

İçerik Birleştiriciler;Kullanıcıların erişmek istedikleri içeriği kendi istekleri doğrultusunda düzenlemelerini sağlamaktadır. Örnek olarak www.my.yahoo.com, ve www.google. com/ig verilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum