Bireysel İş Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1140153

I- Onbeş yaşını doldurmamış küçüklerin çalıştırılmaları yasak­tır. Ancak ondört yaşını doldurmuş ve zorunlu ilköğretim yaşını tamamlamış çocukla­rın birtakım şartlarla bazı hafif işlerde çalıştırılmaları  mümkündür.

II- Zorunlu ilköğretim ça­ğını tamamlamış ve örgün eğitime devam etmeyen çocukların çalışma süreleri günde yedi ve haftada otuzbeş saatten fazla olamaz.

III- Okul öncesi çocuklar ile okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üze­re, en fazla günde iki saat ve haftada on saat olabilir

Onbeş yaşını doldurmamış küçüklerin çalıştırılmaları ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Onbeş yaşını doldurmamış küçüklerin çalıştırılmaları yasak­tır. Ancak ondört yaşını doldurmuş ve zorunlu ilköğretim yaşını tamamlamış çocukla­rın birtakım şartlarla bazı hafif işlerde çalıştırılmaları  mümkündür. Zorunlu ilköğretim ça­ğını tamamlamış ve örgün eğitime devam etmeyen çocukların çalışma süreleri günde yedi ve haftada otuzbeş saatten fazla olamaz. Okul öncesi çocuklar ile okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üze­re, en fazla günde iki saat ve haftada on saat olabilir. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum