Borsaların Yapısı ve İşleyişi Deneme Sınavı Sorusu #1395722

Aşağıdakilerden hangisi Peru finansal piyasalarında likiditeyi artırmak amacıyla borsaların işbirliği ile oluşturulmuştur?


Asya

İstanbul ve Londra Borsası Grubu (LSEG)

Asya Pasifik

London ve Lima

İstanbul ve NASDAQ


Yanıt Açıklaması:

London ve Lima: Peru finansal piyasalarında likiditeyi artırmak amacıyla Londra borsası ile Lima Borsası arasında işbirliği anlaşması yapılmıştır. Londra Borsası Grubu, yenilikçi küçük ve orta ölçekli firmaların büyümelerine destek vermek amacıyla başlattığı ELITE programı kapsamında Türkiye’nin de içinde olduğu birçok borsa ile anlaşma imzalamıştır. ELITE, küresel ortaklar ve dış uzmanların deneyimlerinden yararlanarak şirketlerinin büyümesini tasarlamak ve yönetmek için özellikle KOBİ’lere fırsat sunmaktadır.
ELITE programı, işletmeleri gelecekteki büyüme aşamaları için hazırlamak ve yapılandırma süreçlerine destek vermek için tasarlanmış olup, şirketlerin çok çeşitli finansman sağlama opsiyonlarına erişmesini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca bu işbirliğinin amacı, şirketlerin tanıtımı ve görünürlüğünü artırarak, potansiyel yatırımcılar ile ilişkileri ve fırsatları teşvik etmek ve en iyi yönetim uygulamaları ile girişimciliği desteklemektir

Yorumlar
  • 0 Yorum