Borsaların Yapısı ve İşleyişi Deneme Sınavı Sorusu #1141252

“Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri” faaliyetleri denilince ne anlaşılır?


Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri faaliyetleri kapsamında, Garanti Fonu katkı payı yükümlülükleri her gün sonu itibariyle güncellenmesidir.

Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri faaliyetleri kapsamında, Borsa’da gerçekleşen işlemlerin piyasa riski ve teminat yönetimidir.

Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri faaliyetleri kapsamında, pozisyonları güncellenen hesaplar için son açık pozisyonların hesaplanmasıdır.

Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri faaliyetleri kapsamında,katılımcılara teminat tamamlama çağrısı yapılmasıdır.

Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri faaliyetleri kapsamında alınan teminatların, Takasbank bünyesinde müşteri bazında takip edilmesi hizmeti sağlanmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Sermaye Piyasası kurulu mevzuatı çerçevesinde, “Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri” faaliyetleri kapsamında alınan teminatların, Takasbank bünyesinde müşteri bazında takip edilmesi hizmeti sağlanmaktadır. Yatırımcılar adına başlangıç teminatının yatırılması ile başlayıp açılan pozisyonların kapatılması ile tamamlanan yatırım süreci, aracı kurumlar tarafından ilgili online platformlar üzerinde gerçekleşmekte, daha sonra bu işlemler sonucu oluşan güncel teminat durumları Takasbank nezdindeki hesaplara aracı kurumlar tarafından yansıtılmakta ve işlemlere ait bildirimler gerçekleştirilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum