Boş Zaman ve Rekreasyon Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #789213

Aşağıdakilerden hangisi Proje yönetimi biliminin Programlama aşamasında yapılması gerekenlerdir?


Projenin doğasının ve kapsamının belirlenmesi

Bireysel faaliyetleri ve gerekli kaynakları belirlemek ve projenin tamamlanması için yapılması gereken işleri planlamak.

Çalışma faaliyetlerinin ne zaman bitmesi gerektiğini onaylamaktır.

Proje hayata geçtiğinde projenin ilerleyişini izleme, performansını analiz etme ve daha sonra sorunların çözümünü bulmaktır.

Projenin resmi olarak kapatılmasıdır.


Yanıt Açıklaması:

Programlama: Çalışma faaliyetlerinin ne zaman bitmesi gerektiğini onaylamaktır. Bu bölüm proje için, başlayacak ve bitecek olan her bir faaliyet için uygun görülen zaman dilimini detaylı olarak ifade etmektedir. Başlama: Projenin doğasının ve kapsamının belirlenmesi ile ilgili olan süreçtir. Planlama: Bireysel faaliyetleri ve gerekli kaynakları belirlemek de dâhil projenin tamamlanması için yapılması gereken işleri anlama ve daha sonra proje planlama diyagramı (ya da ağı) gibi grafiksel gösterimler yoluyla mantıksal bir düzen içerisinde yapılacak olan faaliyetlerin planını geliştirmektir. Kontrol Etme: Proje hayata geçtiğinde projenin ilerleyişini izleme, performansını analiz etme ve daha sonra sorunların çözümünü bulmaktır; Kapatma: Projenin resmi olarak kapatılmasıdır. İdari aktivite dosyalarının arşivlenmesini ve proje esnasında öğrenilen derslerin yazılı hale getirilmesini içermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum