Boş Zaman ve Rekreasyon Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #590818

Aşağıdakilerden hangisi uygulama ve çıktı hedefleri kapsamında belirlenmiş bir özellik değildir?


Gözlenebilirlik

Ölçülebilirlik

Değerlendirme Ölçütleri

Uygulamacılar

Katılımcılar


Yanıt Açıklaması:

Uygulama ve çıktı hedefleri aşağıdaki dört özelliğe sahip olmalıdır;
Gözlenebilirlik. Hedefler yazılırken olanak olduğunca gözlenebilir ifadeler kullanılmalıdır. Örneğin; hedefler gösterme, ayırt etme ve uygulama gibi fiiller ile bitirilmelidir.
Ölçülebilirlik. Eylemin ölçülebilir olması önemlidir. Örneğin; katılımcılardan önceden belirlenen figürleri kullanarak dans etmeleri istendiğinde, gerçekleştirilen dans figürleri uzmanlar tarafından gözlemlenebilir ve dolayısıyla ölçülebilir.
Değerlendirme Ölçütleri. Hedefler için önceden belirlenen bilimsel bir ölçüt olursa, program sonunda elde edilen sonucun bir başarı olup olmadığı tartışılabilir. Örneğin; bir fitness çalışma grubuna önceden program sonunda %5’lik dilim içinde kalp atım sayısında düşüş yaşanacaktır ölçütü konulmuş, sonrasında genel olarak dakikadaki kalp atımı sayısında % 1, 2’lik bir düşüş kaydedilmiş ise bu programın çok
başarılı olduğu söylenemez. (Russell, R. ve Lynn, J. 2007).
Katılımcılar. Programdan yararlanacak hedef kitle özellikleri önceden net bir şekilde belirtilmeli, duruma göre öntest ya da bilgi formu ile katılımcıların bilgilerine ulaşılmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum