Boş Zaman ve Rekreasyon Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #592392

"Çalışma faaliyetlerinin ne zaman bitmesi gerektiğini onaylamaktır. Bu bölüm proje için, başlayacak ve bitecek olan her bir faaliyet için uygun görülen zaman dilimini detaylı olarak ifade etmektedir." tanımı Proje yönetimi bilimi açısından hangi konunun içinde yer alır?


Başlama

Planlama

Programlama

Kontrol Etme

Kapatma


Yanıt Açıklaması:

Proje yönetimi, belli bir hedefi gerçekleştirmek için insanların, kaynakların ve zamanın birbiriyle uyumlu ve verimli kullanılması ile ilgili bir bilim olarak tanımlanmaktadır. Proje yönetimi bilimi şu konuları kapsar:
Başlama: Projenin doğasının ve kapsamının belirlenmesi ile ilgili olan süreçtir.
Planlama: Bireysel faaliyetleri ve gerekli kaynakları belirlemek de dâhil projenin tamamlanması için yapılması gereken işleri anlama ve daha sonra proje planlama diyagramı (ya da ağı) gibi grafiksel gösterimler yoluyla mantıksal bir düzen içerisinde yapılacak olan faaliyetlerin planını geliştirmektir.
Programlama: Çalışma faaliyetlerinin ne zaman bitmesi gerektiğini onaylamaktır. Bu bölüm proje için, başlayacak ve bitecek olan her bir faaliyet için uygun görülen zaman dilimini detaylı olarak ifade etmektedir.
Doğru yanıt C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum