Büro Teknolojileri Deneme Sınavı Sorusu #1192143

Büro ortamlarının gelişmesinde etkili olan temel etmenler bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, organizasyonlar arası rekabet ve küreselleşmedir. Aşağıdakilerden hangisi temel etmenlerden bir tanesi olan Küreselleşme için söylenebilir?


Bilgisayarların hızlarının her geçen yıl katlanarak artması, boyutlarının
küçülmesi, veri depolama ve bilgi işleme kapasitelerinin gelişmesi, birbirine ağlarla bağlı bilgisayarların yaygınlaşması, bilginin üretimi ile bilgiye ulaşım sürecini hem hızlandırmış hem de ucuzlatmıştır.

İşletmeler, İnternet sayesinde işbirliği için artık daha kolay ortak bulabilmekte, ürettiği mal ve hizmetleri dünyanın her tarafına ihraç edebilmekte, hammadde ve malzemelerini daha ucuza sağlayabilmektedirler.

Organizasyonların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için çevrelerinden kaynak sağlamaları nedeniyle aynı ya da benzer faaliyetlerde bulunan organizasyonlar bu kaynaklar için rekabet etmek zorundadır

Bilgi teknolojilerindeki büyük gelişmeler, çalışanları iş yerlerine bağımlılıktan kurtarmıştır.

Avrupa ülkelerinde yaygınlık kazanan ve ülkemizde de uygulanmaya başlayan esnek
istihdamda; geçici, dönemlik çalışma, eve iş verme ve zamana dayalı sözleşme türleri söz konusudur.


Yanıt Açıklaması:

İşletmeler, İnternet sayesinde işbirliği için artık daha kolay ortak bulabilmekte, ürettiği mal ve hizmetleri dünyanın her tarafına ihraç edebilmekte, hammadde ve malzemelerini daha ucuza sağlayabilmektedirler. maddesi küreselleşmeyle ilgilidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum