Büro Teknolojileri Deneme Sınavı Sorusu #1293073

Büro mekanında gereksinim duyulan düzenlemeler yapılırken aşağıdakilerden hangisi öncelikli olarak göz önünde bulundurulması gereken unsurlar arasında yer almaz?


Toz tutmayan (antistatik) döşeme kaplamaları

Termal konfor sağlayıcı iklimlendirme sistemleri

Asma tavan uygulamaları

Teknolojik donanıma uygun mobilya ve donatı tasarımı

İlk yatırım maliyetinin düşük olması


Yanıt Açıklaması:

Çağdaş büro mekanları ile geleneksel büro düzeni arasında farklılıklar bulunmaktadır. Özellikle iç mekan tasarımından kaynaklanan bu farklılık teknolojik donanımların yaygın kullanımını ön plana çıkarırken bir takım bakım ve kullanım gereksinimleri de beraberinde getirmektedir. Teknik altyapı için yükseltilmiş döşeme sistemleri, ses yutucu yüzey malzemeleri, toz tutmayan (antistatik) döşeme kaplamaları, termal konfor sağlayıcı iklimlendirme sistemleri ve asma tavan uygulamaları büro mekanında gereksinim duyulan düzenlemeler olup maliyeti artıran etkenler arasındadır.
Teknik gereksinimlerle birlikte teknolojik donanıma uygun mobilya ve donatı tasarımına da gereksim duyulmaktadır. Biçim ve boyut olarak insan ergonomisini gereksinimlerini karşılayan ve farklı malzeme çeşitleriyle mekana hareketlilik katan bu donatıların tasarımı da maliyeti etkileyen bir diğer faktör olarak ortaya çıkmaktadır.
İlk yatırım maliyeti fazla olmasına karşın teknik gereksinimler uzun vadede ekonomik olduğu kadar sağladığı sosyal faydayla da yatırım maliyetini karşılamaktadır. Yüzey kaplamalarında leke ve toz tutmayan, kolay çizilmeyen dayanıklı malzemeler bakım ve kullanım kolaylığı sağlaması bakımından tercih edilmektedir. Kullanılan modüler mobilyalar, zarar görmeleri durumunda yenileriyle değiştirilebilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum