Büro Teknolojileri Deneme Sınavı Sorusu #1198419

Bürolarda gerçekleştirilen işler için birbirinden çok farklı özellikte pek çok donanım ve malzemeye ihtiyaç vardır. Bunları edinirken yapılacak tercihlerde aşağıdakilerden hangisi etkili olmaz?


Görselliği

Kapasitesi

Ekonomik oluşu

Standartlara uygunluğu

Satıcıların güvenirliği


Yanıt Açıklaması:

Bürolarda gerçekleştirilen işler için birbirinden çok farklı özellikte pek çok donanım ve malzemeye ihtiyaç vardır. Bunları edinirken yapılacak tercihler önemlidir. Her şeyden önce satın alınacak donanımın kapasitesi yapılacak işin kapasitesine uygun olmalıdır. Düşük kapasiteli bir donanım işlerin aksamasına ya da durmasına; gereğinden daha yüksek bir kapasiteye sahip bir donanım ise daha fazla para harcamanıza sebep olabilecektir. Ayrıca, zaman, mekân ve satın alma giderleri açısından en fazla ekonomi ve verimlilik sağlayacak araçlar tercih edilmelidir. Bunun dışında ulusal ve uluslararası standartlara uygun araç ve gereçleri satın almalısınız. Şirket içi ve dışı iletişimini sağlayacak standartlar da önemlidir. Ayrıca, hızla gelişen teknoloji, piyasadaki satıcıların ve ürünlerin çokluğu, ürün tanıtımlarındaki karmaşık teknik dil üreticilerin piyasadan çekilme olasılığı gibi faktörler, büro
donanımlarının seçimi ve satın alma kararlarını zorlaştırmaktadır. Bugün için son model olan bir büro aracının gelecek yıl modası geçmiş olabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum