Çağdaş Lojistik Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #883099

Afet yönetim merkezi seçimi çalışmasının ardında doğal afet kurumu ilerleyen zamanlarda da kullanabileceği bir karar destek sistemi mekanizması oluşturulmuştur. Bu mekanizmanın amacı aşağıdakilerden hangisidir?


Kurum yetkilileri olası bir afet durumunda hangi merkezlerin sırayla harekete geçeceği ve bu merkezlerden ne kadar acil yardım malzemesinin afet bölgesine sevk edileceğini afet olmadan önce de değerlendirebilmesi.

Malzeme ve ekiplerin sevk ve idaresinin tek elden yapılabilmesi.

Afet müdahalesindeki etkinliğin arttırılması.

Karar destek sistemlerinin optimum şartlarda çalışması ile müdahale verimliliğinin arttırılması.

Kullanıcının olası bir afetin konumunu ve meydana getireceği afetzede sayısını girdiğinde hangi merkezlerin sırası ile harekete geçeceğini ve ne kadar acil yardım malzemesi göndereceğine karar vermesi.


Yanıt Açıklaması:

Yer seçimi çalışmasının ardında kurumun ilerleyen zamanlarda da kullanabileceği bir karar destek sistemi mekanizması oluşturulmuştur. Böylelik kurum yetkilileri olası bir afet durumunda hangi merkezlerin sırayla harekete geçeceği ve bu merkezlerden ne kadar acil yardım malzemesinin afet bölgesine sevk edileceğini afet olmadan önce de değerlendirebilmektedir. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum