Çağrı Merkezinde Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #674545

Bilişim sektöründeki bir firmanın çağrı merkezi müşterisine aşağıdaki sorulardan hangisini sorarken farklı bir soru sorma tekniği kullanılmıştır?


Bilgisayarınıza anti-virüs programı kurmama nedenlerinizi öğrenebilir miyim?

Bilgisayarınız üniversite etki alanında(domain) mı?

Bilgisayarınızı en son ne zaman güncellediniz?

Bilgisayarınızda güvenlik duvarı açık mı?

Bilgisayarınız hangi tarihte çöktü?


Yanıt Açıklaması:

Bilgisayarınız üniversite etki alanında mı? sorusuna verilecek cevap “Evet” veya “Hayır” dır. Bu soruda kullanılan soru sorma tekniği kapalı uçlu soru sorma tekniğidir.
Bilgisayarınızı en son ne zaman güncellediniz? sorusuna verilecek cevap belirli bir tarihtir. Bu soruda kullanılan soru sorma tekniği kapalı uçlu soru sorma tekniğidir.
Bilgisayarınızda güvenlik duvarı açık mı? sorusuna verilecek cevap “Evet” veya “Hayır” dır. Bu soruda kullanılan soru sorma tekniği kapalı uçlu soru sorma tekniğidir.
Bilgisayarınızı hangi tarihte çöktü? sorusuna verilecek cevap belirli bir tarihtir. Bu soruda kullanılan soru sorma tekniği kapalı uçlu soru sorma tekniğidir.
Bilgisayarınıza anti-virüs programı kurmama nedenlerinizi öğrenebilir miyim? Bu sorunun birden fazla cevabı olabilir. Örneğin; çünkü bilgisayarımı yavaşlatıyordu, ilaveten oynadığım oyunların çalışmasında sıkıntı yaratıyordu ayrıca anti-virüs programı kullanmaya değer herhangi bir veriyi bilgisayarımda tutmuyorum vb. Bu soruda kullanılan soru sorma tekniği açık uçlu soru sorma tekniğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum