Çağrı Merkezinde Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #701762

"Ahmet Bey, kullandığı ürünleri iyi tanımaktadır. Tam olarak ne istediğini bildiği için, başka fikirlerle ilgilenmez. Genellikle müşteri temsilcilerine işlerini öğretme eğilimi göstermektedir. Müşteri temsilcisinin hatasını yakalamaya çalışmakta ve her cümlesi ile ilgili yorum yapmaktadır." Yukarıda verilen bilgilere göre Ahmet Bey'in hangi müşteri profili kategorisine girdiği söylenebilir?


Sabırsız aceleci müşteri

Konuşkan müşteri

Bilinçli müşteri

Tutucu müşteri

Şüpheci müşteri


Yanıt Açıklaması:

Sabırsız aceleci müşteri için önemli olan, hızlı hizmettir. Bu profildeki müşteriler hızlı karar vermekte ve müşteri temsilcisinin sözünü sık sık kesmektedir. Genellikle bu profildeki müşteriler çabuk sıkılmaktadırlar.

Konuşkan müşteri, cana yakın bir müşteri profilidir. Genellikle müşteri temsilcisine karşı son derece naziktir, müşteri temsilcisinin özel yaşamına ilgi duyabilmektedir. Ürün ile ilgili sırları merak ettikleri için çok soru sormaktadırlar. Bu profildeki müşterilerin zaman kısıtlaması yoktur, aceleci davranmazlar ve sürekli konuşmak isterler.

Tutucu müşteride yenilik korkusu vardır. Bu profildeki müşteriler geçmişin atmosferinde yaşamaktadırlar ve bu durum onlara mutluluk vermektedir. Alışkanlıklarını çok zor değiştirmektedirler.

Şüpheci müşteri, müşteri temsilcisine güvenmez. Daha önce başına gelen olumsuzlukların etkisinde olduğu için hiçbir şeyden memnun kalmaz ve idare edilmekten hoşlanmaz. Dikkatli ve kurallı bir şekilde karar verir.

Dolayısıyla soruda verilen kişi, bilinçli müşteri profiline uymaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum