Çalışma Ekonomisi 2 Deneme Sınavı Sorusu #867350

Aşağıdakilerden hangisi/hangileri İşsizlik sorunu karşısında benimsenen yaklaşım ve politikalar arasında yer alır?

I. İşsizlik sorunu karşısında benimsenen yaklaşım ve politikalar ülkeden ülkeye değişim göstermektedir.

II. İşsizlik sorunu karşısında benimsenen yaklaşımlar arasında bir uçta işsizlik sorununun çözümünü ekonomik gelişmeye bırakan liberal yaklaşımlar yer alırken diğer uçta ise bu sorunu toplumsal bir sorun olarak kabul eden ve istihdam politikalarına öncelikli bir yer veren yaklaşımlar bulunmaktadır.

III. İşsizlik sorunu karşısında gelişmiş ülkelerin politikaları her zaman daha etkindir ve bu ülkeler nerdeyse hiç işsizlik sorunu yaşamazlar.


Yalnızca I

Yalnızca II

I ve III

I ve II

I.II.III


Yanıt Açıklaması:

İşsizlik sorunu karşısında benimsenen yaklaşım ve politikalar ülkeden ülkeye değişim göstermektedir. Bu yaklaşımlar arasında bir uçta işsizlik sorununun çözümünü ekonomik gelişmeye bırakan liberal yaklaşımlar yer alırken diğer uçta ise bu sorunu toplumsal bir sorun olarak kabul eden ve istihdam politikalarına öncelikli bir yer veren yaklaşımlar bulunmaktadır. U¨lkelere, dönemlere ve siyasal iktidarlara göre de toplumlar bu iki uç arasında bir yerde bulunmaktadırlar. İster gelişmiş, ister gelişen isterse gelişmemiş ülke olsun işsizlik tüm ülkelerde farklı şekilde görüldüğünden III.seçenekte yer alan ifade yanlıştır. Buna göre doğru cevap Ddir.

Yorumlar
  • 0 Yorum