Çatışma ve Stres Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #488639

Aşağıdakilerden hangisi ergonominin tanımıdır?


İş makine teçhizatının insan bedenine uyumlu bir şekilde dizayn bilimidir.

Sorumluluk alma, fark edilme, takdir görme, itibar kazanma, kişisel gelişim ve büyüme, öğrenme ve başarma duyguları gibi yüksek düzeyde motivasyon sağlayan faktörleri işin yapısı içinde bir araya getirmeyi amaçlayan iş tasarım sürecidir.

Bir işletmede çalışanların doğrudan ya da temsilciler aracılığı ile özellikle kendilerini ilgilendiren alanlarda kararlarda söz ya da oy hakkı ile katılmalarıdır.

Hem sağlık üzerinde olumsuz etkiler yapmakta hem de frekans ve şiddet bakımından aşırı olan gürültüler bedensel direnci düşürerek kronik rahatsızlıklar yaratmaktadır

Üstlerden gelebilecek değişik taleplerin insanlarla iyi geçinmek zorunda olmanın yarattığı baskıların, üst ile farklı yarattığı baskıların yönetici ile farklı görüşte olmanın bir sonucudur.


Yanıt Açıklaması:

İş yerinin fiziksel koşulları ile ilgili bir diğer konu da ergonomi ile ilgilidir. Ergonomi, iş makine teçhizatının insan bedenine uyumlu bir şekilde dizayn bilimidir. Bu bilim, endüstri mühendisliğini ve bu araçları kullanan kişilerin limitleri ile fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarını buluşturan bir alandır.

Yorumlar
  • 0 Yorum