CBS’de Proje Tasarımı ve Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1119865

Sosyal yardım ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesinden önce bölgedeki nüfusa ait sosyo-demografik verilerin temini ve değerlendirilmesinin gerekmesi durumu KBS kullanımında hangi ara yüzle ilgilidir?


Belediye

Paydaş kurum

Kentli

Kentli bilgi

Müdürlükler


Yanıt Açıklaması:
  1. Diğer Kurumlar Tarafından Kullanım – Paydaş Kurum Arayüzü

    Belediyeler hizmetlerini planlarken ve sunarken sadece kendi faaliyetleri sonucu elde ettikleri veri- - yet gösteren ve vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli görevler yapan der kamu kurumları tarafından üretilen ve/veya yönetilen ve-

rilere, yapılan planlara ve uygulama sonuçlarına da ihtiyaç duyarlar. Söz konusu der kurumlar, başka bir deyle paydaş kurumlar arasında kent sınırla- rı içinde faaliyet gösteren der belediyeler, tapu müdürlükleri, valilik, emniyet müdürlüğü, nüfus müdürlüğü, elektrik idareleri, doğalgaz firmaları, su-kanalizasyon hizmetleri sunan kurumlar, bakan- lıkların teşkilatları vb. sayılabilir. Benzer şekilde bu kurumların birçoğu da kendi hizmetlerinin sağlıklı şekilde yerine getirilmesinde belediye tarafından üretilen verilere gereksinim duymaktadırlar.

O¨rneğin, belediye faaliyetlerinin bir bölümün- de mülkiyet bilgileri, nüfus verileri, kadastral veri- ler önemli girdiler teşkil ederler. Fen leri tarafın- dan gerçekleştirilecek yol, kaldırım yapımı ve kazı çalışmalarında doğalgaz, su, kanalizasyon, elektrik, telekomünikasyon altyapısına ilkin bilgilere ih- tiyaç duyulabilir. Sağlık ve eğitim hizmetlerinin sunulmasında, kent içindeki il sağlık müdürlükleri ve il milli eğitim müdürlükleri ile bilgi alışverişi ge- rekli olabilir. Sosyal yardım ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesinden önce bölgedeki nüfusa ait sosyo-demografik verilerin temini ve değerlendiril- mesi gerekebilir. Ulaşımın planlanmasında, ulaşım hatlarındaki bakım onarım çalışmalarında emniyet müdürlükleri ile birliği yapılabilir. Büyükşehir belediyelerinin kentteki der belediyelerle sürek- li işbirliği ve bilgi alışverişi halinde bulunması da uygulamaların sağlıklı yürütülebilmesi ve yapılan yatırımlardan fayda sağlanması açısından son de- rece önemlidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum