CBS’de Proje Tasarımı ve Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #742823

"............, tüm canlıların sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamaları, doğal kaynakların korunması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla gerek kamusal, gerekse özel kesimde elverişli bir iletişim, planlama ve denetim sistemi oluşturulması ve bu sistemi çalıştıracak bir örgütün kurulması olarak ifade edilmektedir." Yukarıda verilen boşluğa aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir?


Antropojenik Faaliyetler

Çevresel Etki Değerlendirmesi

Çevre Yönetimi

Kıyı Alanları Yönetimi

Sürdürülebilir Kalkınma


Yanıt Açıklaması:

Antropojenik faaliyetler; doğada insanoğlunun neden olduğu etkiler anlamına gelmektedir.

Çevresel Etki Değerlendirmesi; yapılması planlanan projelerin çevreye verebileceği olumlu veya olumsuz etkilerin önceden belirlenerek önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek şekilde en aza indirilmesi için alınacak önlemleri, en uygun yer seçiminin yapılması ve projelerin uygulanması ve kontrolü sürecindeki bütün çalışmaları kapsamaktadır.

Kıyı Alanları Yönetimi; kıyısal alanlarda sürdürülebilir gelişmenin sağlanması için sürekli, önlem alıcı bir kaynak yönetimi olarak tanımlanmaktadır.

Sürdürülebilir Kalkınma ise; bugünün ihtiyaçlarını, gelecek kuşakların da kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme olanağından ödün vermeksizin karşılamaktır.

Soruda verilen tanım, çevre yönetimi kavramına aittir.

Yorumlar
  • 0 Yorum