CBS’de Proje Tasarımı ve Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #731185

Aşağıdaki jeolojik haritalarla ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Jeoloji haritalarından ilgili bölgenin nüfus yoğunluğuna, bölge adı, oluşum yaşı, oluşum şimgesi ve oluşum türü bilgilerine ulaşılabilir.

Jeolojik haritalama, haritası yapılan ilgili bölgenin jeolojik yapısını ve geçmişini en kısa ve öz şekilde sunar.

Jeoloji haritaları, jeoloji konusunda tecrübe sahibi jeolog veya jeoloji mühendisleri tarafından saha (arazi) çalışmaları kapsamında yapılan gözlemlere, ölçümlere ve örneklemelere dayalı olarak oluşturulmaktadır.

Saha çalışmasını yürüten yer bilimciler pusula, çekiç, lup, GPS, şerit metre, fotoğraf makinesi ve saha defteri gibi araçlar kullanmaktadır.

Arazi çalışması kapsamında jeolojik birimlerin birbirleri ile dokanak (sınır) ilişkisi (alt, üst, yan, vb.), tabakalanması, rengi, dokusu, mineral içeriği, doğrultusu, eğimi vb. özellikleri dikkate alınmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Jeolojik haritalama, haritası yapılan ilgili bölgenin jeolojik yapısını ve geçmişini en kısa ve öz şekilde sunar. Jeoloji haritaları, jeoloji konusunda tecrübe sahibi jeolog veya jeoloji mühendisleri tarafından saha (arazi) çalışmaları kapsamında yapılan gözlemlere, ölçümlere ve örneklemelere dayalı olarak oluşturulmaktadır. Saha çalışmasını yürüten yer bilimciler pusula, çekiç, lup, GPS, şerit metre, fotoğraf makinesi ve saha defteri gibi araçlar kullanmaktadır. Arazi çalışması kapsamında jeolojik birimlerin birbirleri ile dokanak (sınır) ilişkisi (alt, üst, yan, vb.), tabakalanması, rengi, dokusu, mineral içeriği, doğrultusu, eğimi vb. özellikleri dikkate alınmaktadır. Jeoloji haritalarından ilgili bölge adı, bölgenin oluşum yaşı, oluşum şimgesi ve oluşum türü bilgilerine ulaşılabilirken nüfus yoğunluğuna ulaşılamaz. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum