CBS’de Proje Tasarımı ve Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1371714

  1. Sayısal ortamda elde edilen uydu görüntüleri dönüşümü aletlerine (scanner) gereksinim duymadan kısa bir ön hazırlık işlemi ile CBS ortamına aktarılabilmekte ve görüntülerin kolayca işlenebilir hale getirilmesini sağlamaktadır.
  2. Sayısal ortamda elde edilen görüntüler hızlı bir süreçte elde edilebilirken arazi çalışmalarına nazaran daha yüksek maliyet göstermektedir.
  3. UA platformları verilerin güncellenmesi ve periyodik bilgi akışlarını sağlamaktadır.
  4. Uzaktan algılanan görüntüler, yeryüzünün ancak belirli ölçekteki detaylarına ilişkin bilgi sağlamaktadır.

Planlama çalışmalarında CBS ve UA'nın işlevlerine ilişkin yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


I-III

II-III

I-IV

II-IV

III-IV


Yanıt Açıklaması:

Planlama çalışmalarında CBS ve UA olanakları birçok yönden avantaj sağlamaktadır. O¨zellikle sayısal ortamda elde edilen uydu görüntüleri dönüşümü aletlerine (scanner) gereksinim duymadan kısa bir ön hazırlık işlemi ile CBS ortamına aktarılabilmekte ve görüntülerin kolayca işlenebilir hale getirilmesini sağlamaktadır. Sayısal ortamda elde edilen görüntüler hızlı bir süreçte elde edilebilmelerinin yanı sıra arazi çalışmalarına nazaran düşük maliyet göstermektedir. Ayrıca UA platformları verilerin güncellenmesi ve periyodik bilgi akışlarını sağlamaktadır. Buna ek olarak uzaktan algılanan görüntüler yeryüzünün çok farklı ve ölçekteki detaylarına ilişkin bilgi sağlama avantajlarına sahiptir.

Yorumlar
  • 0 Yorum