CBS’de Proje Tasarımı ve Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1371439

  1. İnsanların fiziksel çevrelerinden memnun bir şekilde ihtiyaçlarını karşılarken fiziksel çevredeki ekolojik dengeyi, estetik ve görsel kaliteyi koruyarak geliştirmesi olarak belirlenmiştir.
  2. Fiziksel planlama kademeleri içerisinde çevreye ve geleceğe duyarlı biçimde gerçekleşen tek planlama türüdür.
  3. C¸DP’lere uygun olarak kentsel ve kırsal alanlarda sosyal ve kültürel gereksinimleri karşılayarak yaşam kalitesini arttırmayı hedeflemektedir.

Yukarıdakilerden hangileri, peyzaj planlama ile ilgili bilgiler arasında yer alır?


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III

I-II

II-III


Yanıt Açıklaması:

Nazım ve Uygulama İmar Planları: Düzentasar olarak adlandırılan imar planları C¸DP’lere uygun olarak kentsel ve kırsal alanlarda sosyal ve kültürel gereksinimleri karşılayarak yaşam kalitesini arttırmayı hedeflemektedir. Nazım İmar Planları, 1/5000 veya 1/2000 ölçekte bölgenin genel arazi kullanımı, gelecekteki nüfus yoğunluğunu, yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklük ilkelerini, ulaşım sistemlerini belirleyen meka^nsal strateji planlarıdır. Uygulama imar planları ise, planların uygulanması içinde gerekli uygulama etaplarını ve esaslarını ortaya koymaktadır. 1/1000 ölçekte hazırlanan bu planlar, bölgenin yerleşme düzenini, yapı adalarını ve yoğunluklarını ayrıntılı olarak belirlemektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum