Çevre Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #565948

Yerel Gündem-21 sürecini ile kent konseylerinde oluşturulan  çalışma grupları öncelikle hangi özelliklere sahip olmalıdır?


Çalışma grupları  farklı sektörlerden, farklı birikimlere sahip uzman gönüllülerin bir araya gelmeleriyle oluşturulmaktadır.

Çalışma grupları aynı  sektörlerden, farklı birikimlere sahip uzman gönüllülerin bir araya gelmeleriyle oluşturulmaktadır.

Çalışma grupları  farklı sektörlerden, farklı birikimlere sahip uzman gönüllülerin bir araya gelmeleriyle oluşturulmaktadır.

Çalışma grupları  farklı belediye  birimlerinden, özel birikimlere sahip kişilerin  bir araya gelmeleriyle oluşturulmaktadır.

Çalışma grupları farklı belediye  birimlerinden , farklı birikimlere sahip uzman gönüllülerin bir araya gelmeleriyle oluşturulmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

 Genel olarak, çalışma gruplarının, Yerel Gündem-21 sürecini niteleyen temel ilkeler ve yöntemlerin ışığında “gönüllülük” esasında çalışması  öngörülmekte ve farklı sektörlerden, farklı birikimlere sahip gönüllülerin bir araya gelmeleriyle oluşturulmaktadır. Çalışma gruplarının oluşmasında gönüllülük esas olmakla birlikte uzmanlık da önemlidir. Oluşturulacak çalışma gruplarına özellikle, çalışma grubunun konusunda uzman olan kişilerin katılımı büyük bir önem taşımakta ve bu bağlamda özellikle üniversitelerin ilgili bölümleri ile meslek kuruluşlarının temsilcilerinin çalışma gruplarına katılmaları beklenmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum