aof.sorular.net
Çocuk Gelişimi
Çocuk Gelişimi Deneme Sınavı
Çocuk Gelişimi Deneme Sınavı Sorusu #784494
Çocuk Gelişimi Deneme Sınavı Sorusu #784494
Üç yaş ve üzeri çocuklarda uygulanan ve test normlara dayalı çocuğun öz bakım ve sosyal becerilerde güçlü ve zayıf yönlerine ilişkin sorular içeren anketten oluşan ölçek aşağıdakilerden hangisidir?
AAMD Adaptif Davranış Ölçeği |
Alpern Boll Gelişimsel Profili |
Bender Gestalt Testi |
Peabody Gelişimsel Motor Skala |
Denver Gelişimsel Tarama Testi (DGTT) |
Yanıt Açıklaması:
- AAMD Adaptif Davranış Ölçeği: Üç yaş ve üzeri çocuklarda uygulanır. Bu test normlara dayalı çocuğun özbakım ve sosyal becerilerde güçlü ve zayıf yönlerine ilişkin sorular içeren bir anketten ibarettir.
- Alpern Boll Gelişimsel Profili: Altı aydan on bir yaşa kadar uygulanabilir. Yaşa göre puanlamalar her bir gelişim alanı için hesaplanır. Bu ölçme aracı ile büyük kas küçük kas motor beceriler, sosyal, bilişsel ve özbakım ve dil alanları incelenir.
- Küçük çocuklar için Bender Gestalt Testi: Beş-on bir yaş arası çocuklarda kullanılır. Çocuğun algısal motor işlevlerini test eder. Yaş normlarına göre puanlanır.
- Peabody Gelişimsel Motor Skala: Doğumdan yedi yaşa kadar uygulanabilir. En kapsamlı standart testlerden biridir. Küçük ve büyük kas motor becerileri test eder.
- Bruininks-Oseretsky Motor Yeterlilik Testi: Dört yaş altı ay-on dört yaş altı ay arası çocukların motor işlevlerini belirlemeye yöneliktir.
- Portgage Erken Çocukluk Dönemi Eğitim Programı Kontrol Listesi: Sıfır-altı yaş çocuklarının altı gelişim alanının tamamının değerlendirilmesine olanak tanır.
- Denver Gelişimsel Tarama Testi (DGTT): Denver II kişisel, sosyal, küçük kas motor, dil ve büyük motor becerilerin değerlendirilmesinde kullanılır.
- Büyük Kas Motor Gelişim Değerlendirme Testi (TGMD II): Üç-on yaş arası çocukların büyük kas becerilerini ölçmek için kullanılır.
- Motor Performans Testi: Testte tek ayak üzerinde dengede durma, çabukluk, yakalama, durarak uzun atlama, tenis topu fırlatma, sürat koşusu gibi ölçütler yer alır.
Yorumlar
- 0 Yorum