Çocukta Sanat Eğitimi Ve Yaratıcılık Deneme Sınavı Sorusu #451421

Gülsinem öğretmen sanat çalışmalarında boyama sayfaları ve boyama kitapları kullanmaktadır. Çocuklara boyama sayfalarını dağıttıktan sonra en güzel boyayana yüz boyası yapacağını söylemiş ve çalışma sonunda Başak, Ceren ve Betül’ün yüzlerini ödül olarak boyamıştır. Gülsinem öğretmen erken çocukluk dönemi sanat eğitimine ilişkin dikkat edilmesi gereken hususlardan hangisini ihlal etmiştir?


Sanatsal çalışmalarda kişisel deneyimi devre dışı bırakan boyama kitapları ya da kâğıtları kullanılmamalıdır. / Sadece bitmiş ürüne önem verilmemeli, süreç de dikkate alınmalıdır.

Çocuklar sürekli aynı teknik ya da malzeme ile çalıştırılmamalıdır. / Yapılan çalışmalar çocuklar tarafından görülebilecek şekilde sergilenmelidir.

Çocukların sanatsal çalışmalarına asla müdahale edilmemelidir. / Her bir çocuk uygun zamanlarda takdir edilmelidir.

Yetişkinler, çocuklardan kendileri gibi ya da kendi istekleri doğrultusunda sanat çalışmaları üretmelerini beklememelidir. / Sadece bitmiş ürüne önem verilmemeli, süreç de dikkate alınmalıdır.

Sanatsal çalışmalarda kişisel deneyimi devre dışı bırakan boyama kitapları ya da kâğıtları kullanılmamalıdır. / Çocukların çalışmaları birbiri ile kıyaslanmamalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Gülsinem öğretmen boyama sayfaları dağıtarak sanatsal çalışmalarda kişisel deneyimi devre dışı bırakan boyama kitapları ya da kâğıtları kullanılmamalıdır hususunu ihlal etmiştir. Ayrıca çalışma sonunda 3 çocuğu ödüllendirmesi ve diğerlerini ödülden mahrum bırakması ile çalışmaların kıyaslanmaması hususunu ihlal etmiştir.

Doğru cevap E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum