Çocukta Sanat Eğitimi Ve Yaratıcılık Deneme Sınavı Sorusu #478438

Algıya ilişkin verilmiş olan bilgilerden hangisi yanlıştır?


Algıda, retinadaki izlenimlerin toplamından daha fazla şey bulunur.

 

Algılamada görme olayından farklı olarak insanın psikolojik yapısı, yasam deneyimleri, içinde bulunduğu kültürel yapı gibi özellikleri de içerir ve belli bir süreç içinde oluşur.

 

Algı, insanın anlık yaşantısı sırasında kazanılan duyusal bilgilerin beyin tarafından düzenlenerek, yorumlama ve anlamlandırma sürecidir.

 

Algı, fizyolojik ve fiziksel özellikler içeren anlık gelişen duyumlardır.

 

Algı, nesnel dünyayı duyular yoluyla öznel bilince aktarma biçiminde tanımlanmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Görmek, görme organı üzerinde oluşan etki yoluyla zihinde beliren bir izlenime sahip olmakla baslar. Ancak algıda, retinadaki izlenimlerin toplamından daha fazla şey bulunur. Görme, fizyolojik ve fiziksel özellikler içeren anlık gelişen duyumlardır. Algılamada ise görme olayından farklı olarak insanın psikolojik yapısı, yasam deneyimleri, içinde bulunduğu kültürel yapı gibi özellikleri de içerir ve belli bir süreç içinde oluşur. Algı, insanın anlık yaşantısı sırasında kazanılan duyusal bilgilerin beyin tarafından düzenlenerek, yorumlama ve anlamlandırma sürecidir. Algı, nesnel dünyayı duyular yoluyla öznel bilince aktarma biçiminde tanımlanmaktadır. D seçeneğinde yer alan bilgi görmeye ait bir bilgidir. Doğru cevap D’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum