Çocukta Sanat Eğitimi Ve Yaratıcılık Deneme Sınavı Sorusu #483137

Yaratıcı düşünmeyi geliştiren bir eğitim programı düzenlenirken hangi özellikler dikkate alınmalıdır?


Eğitim Programı çocukların gelişim özelliklerine uygun olmalıdır.Çocukların hem fiziksel, hem bilissel etkinliklere katılımını sağlamalı ve pasif olmaktansa aktif olmalarını desteklemelidir.

 

Eğitim programı kapsamında araç gereç ve etkinlik seçimi sürecine çocukların da katılması gereksizdir.

 

Çocukların sadece fiziksel keşifleri desteklenmelidir.

 

Çocukların bireysel farklılıkları dikkate alınmamalıdır.

 

Çocuklara akranlarıyla ve yetişkinlerle etkileşim ve iletişim kurma olanağı sağlayan bir sosyal kabul ortamı olusturulmamalıdır.


Yanıt Açıklaması:
  • Eğitim programı çocukların gelişim özelliklerine uygun olmalıdır. Çocukların hem fiziksel, hem bilişsel etkinliklere katılımını sağlamalı ve pasif olmaktansa aktif olmalarını desteklemelidir.
  • Çocukların ilgi ve merakları dikkate alınmalıdır. Sınıftaki çocuklar için anlam taşıyan araç gereçler ve etkinlikler seçilmelidir. Eğitim programı kapsamında araç gereç ve etkinlik seçimi sürecine çocukların da katılması sağlanmalıdır.
  • Çocukların yaratıcı keşiflerini destekleyecek çeşitli araç gereç sunulmalıdır. Ayrıca, çocukların yalnızca fiziksel keşiferi değil, bilişsel keşifleri de desteklenmelidir.Örneğin, yapılan etkinlikle ilgili düşüncelerini paylaşmaları istenebilir.
  • Eğitim programı hazırlanırken, çocukların bireysel farklılıkları ve öğrenme stilleri göz önünde bulundurulmalıdır. Etkinlikler çocukların farklı gereksinimlerini karşılayacak nitelikte olmalıdır.
  • Çocukların merakı dikkate alınmalı ve ıraksak düşünmeleri desteklenmelidir. Çocuklara sorular sorulmalı, sorgulamaları sağlanmalı ve problemlere farklı çözümler üretmeleri için rehber olunmalıdır.
  • Çocuklara akranlarıyla ve yetişkinlerle etkileşim ve iletişim kurma olanağı sağlayan bir sosyal kabul ortamı oluşturulmalıdır.  Doğru cevap A’dır.
Yorumlar
  • 0 Yorum