Coğrafi Bilgi Sistemleri Standartları ve Temel Mevzuat Deneme Sınavı Sorusu #926930

Düzensiz ve sağlıksız biçimde oluşmuş yapı topluluklarının veya yerleşme alanlarının, sınırları belli edilmek suretiyle, mevcut durumu da dikkate alarak dengeli, düzenli ve sağlıklı hale getirilmesi amacıyla, halihazır haritalar üzerine yapılan ve yapılanma şartlarını da belirleyen imar planı aşağıdakilerden hangisidir?


Revizyon imar planı

Çevre düzeni planı

Uygulamalı imar planı

Islah imar planı

Mevzi imar planı


Yanıt Açıklaması:

Islah imar planı; düzensiz ve sağlıksız biçimde oluşmuş yapı topluluklarının veya yerleşme alanlarının, sınırları belli edilmek suretiyle, mevcut durumu da dikkate alınarak dengeli, düzenli ve sağlıklı hale getirilmesi amacıyla, halihazır haritalar üzerine yapılan ve yapılanma şartlarını da belirleyen imar planıdır.

Islah planında amaç; düzensiz ve sağlıksız biçimde oluşmuş yapı topluluklarının bu- lunduğu alanlara, mevcut durumu dikkate alarak sosyal ve teknik donanım sağlayıp, bu alanları olabildiğince sağlıklı hale getirmek, dengeli ve düzenli gelişmeye yönlendirilmek olarak görülmektedir. Mevcut yapılara ilişkin tespitler yapıldıktan sonra, ıslah planı çizilmekte, imar haklarına göre tapu verilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum