Coğrafi Bilgi Sistemleri Standartları ve Temel Mevzuat Deneme Sınavı Sorusu #981061

İmar mevzuatında plan tanımlarına göre "Uygulama imar planı" tanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?


Tasdikli hâlihazır haritalar üzerine, varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren planlardır.

Varsa bölge veya çevre düzeni planlarına uygun olarak hâlihazır haritalar üzerine, kadastral durumu işlenmiş olarak çizilen ve arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerini, gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, çeşitli yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerini, ulaşım sistemlerini ve problemlerinin çözümü gibi hususları göstermek üzere düzenlenen ve raporuyla beraber bütün olan planlardır.

Bir bölgedeki özel arsaların sistematik şekilde numaralandırılarak büyük ölçekli haritalarda gösterilmesi

Arsanın niteliği, büyüklüğü, değeri ve onunla ilgili hukukî hakların durumunun ne olduğunu gösteren planlardır.

Poligon noktaları, binalar, binaların kat adedi, yollar, kaldırımlar, sokaklar, yol ve sokak dışında kalan yerlere ait planlardır.


Yanıt Açıklaması:

Uygulama imar planı; “tasdikli hâlihazır haritalar üzerine, varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren plan” olarak belirlenmiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum