Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları 1 Deneme Sınavı Sorusu #449446

Nüfusu 750 ile 1500 arasında olan yerleşim yerlerini seçmek için aşağıdaki yollardan hangisi izlenmelidir?


Menü Bar’da yer alan Selection > Select By Attributes fonksiyonunu seçiniz. Aktif hâle gelen Select By Attributes penceresinde Layer: bölümüne Ankara_Yerlesim katmanını set ediniz. Select * From Ankara_25000 Where: bölümüne “NUFUS” <= 1000 mantıksal ifadesini yazınız ve OK butonuna basınız.

ToolsBar’da yer alan Full Extend fonksiyonunu seçiniz. Selection > Clear Selected Features fonksiyo- nu ile seçili olan objelerin seçili olma durumunu iptal ediniz.

Table of Contents penceresinde Ankara_25000 katmanı üzerinde mouse’un sağ tuşuna basarak aktif hâle gelen Data > Export Data fonksiyonunu seçiniz. Export Data penceresinde Output Features Class’ı ..\Ankara\Paſta_I29.shp olarak tanımlayınız ve OK butonuna basınız.

Add To Favorites butonuna basarak tanımlı olan projeksiyon sistemini daha sonra kullanmak için favorilerinize kısayol olarak ekleyiniz.

Menü Bar’da yer alan Selection > Select By Attributes fonksiyonunu seçiniz. Aktif hâle gelen Select By Attributes penceresinde Layer: bölümüne Ankara_Yerlesim katmanını set ediniz. Select * From Ankara_25000 Where: bölümüne “NUFUS” >= 750 and “NUFUS” <= 1500 mantıksal ifadesini yazınız ve OK butonuna basınız.


Yanıt Açıklaması:

Nüfusu 750 ile 1500 arasında olan yerleşim yerlerini seçmek için Menü Bar’da yer alan Selection > Select By Attributes fonksiyonunu seçiniz. Aktif hâle gelen Select By Attributes penceresinde Layer: bölümüne Ankara_Yerlesim katmanını set ediniz. Select * From Ankara_25000 Where: bölümüne “NUFUS” >= 750 and “NUFUS” <= 1500 mantıksal ifadesini yazınız ve OK butonuna basınız. ArcMap penceresinin sol alt köşesinde bu eşitliği sağlayan 40 adet yerleşim yerinin seçili olduğu bilgisini göreceksiniz. 

Yorumlar
  • 0 Yorum