Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları 1 Deneme Sınavı Sorusu #467064

ArcMap arayüzünde projeksiyon dönüşüm fonksiyonları ile yapılabileceklerle ilgi aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


İnternet bağlantınız var ise Web Harita Servisi (WMS-Web Map Service) olarak üretici firmanın yayınladığı ve kendi verileriniz ile birlikte kullanabileceğiniz farklı veri setleri üzerinde güncelleme yapma ve bilgisayarınıza indirme.

ArcGIS ArcMap ortamında farklı projeksiyon sistemindeki verilerin aynı düzlem- de görüntülenmesi.

ArcGIS ArcMap ortamında Projeksiyon Dönüşüm fonksiyonları.

İnternet bağlantınız var ise Web Harita Servisi (WMS-Web Map Service) olarak üretici firmanın yayınladığı ve kendi verileriniz ile birlikte kullanabileceğiniz farklı veri setlerine internet üzerinden ulaşıp DataView’da görüntüleyebilme.

ArcCatalog ortamında projeksiyon sistemi tanımlanan verilerin ArcMap ortamında yeni tanımlayacağınız bir projeksiyon sisteminde görüntülenmesi.


Yanıt Açıklaması:

İnternet bağlantınız var ise Web Harita Servisi (WMS-Web Map Service) olarak üretici firmanın yayınladığı ve kendi verileriniz ile birlikte kullanabileceğiniz farklı veri setlerine internet üzerinden ulaşıp DataView’da görüntüleyebilirsiniz. Ancak bu veri setleri üzerinde bir güncelleme yapma veya bilgisayarınıza indirme şansınız yoktur. Bu veri setlerini sadece altlık harita olarak kullanabilirsiniz. 

Yorumlar
  • 0 Yorum