Çoklu Engellilerin Bakım ve Rehabilitasyonu Deneme Sınavı Sorusu #1350540

  1. Öğretim denemeleri devam eden etkinlik veya rutinlerin içine gömüldüğü için doğal sınıf ortamında çok büyük değişiklikler gerektirmemektedir.
  2. Çocuğun katılımını ve öğrenme motivasyonunu artıran ilgiler/tercihler temel alınır.
  3. Öğretimin doğal sınıf ortamında gerçekleştirilmesinin çocuğun öğrendiği becerileri bağımsız olarak kullanma olasılığını artırır.
  4. Öğretmen gün içerisinde farklı etkinlikler içerisinde yani öğrenme hedefini gömülü öğretimle sunarak, çocuğun öğrendiği beceriyi farklı ortamlarda sergileme şansına sahip olabilir.

Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri gömülü öğretim yönteminin avantajlarındandır?


I, II

II, III

I, III, IV

II, III, IV

I, II, III, IV


Yanıt Açıklaması:

Gömülü öğretim yönteminin sağladığı avantajlar dört ana düşünce etrafında toplanmaktadır. İlk olarak öğretim denemeleri devam eden etkinlik veya rutinlerin içine gömüldüğü için doğal sınıf ortamında çok büyük değişiklikler gerektirmemektedir. İkinci önemli avantaj çocuğun katılımını ve öğrenme motivasyonunu artıran ilgilerinin / tercihlerinin temel alınmasıdır. Üçüncü önemli avantaj öğretimin doğal sınıf ortamında gerçekleştirilmesinin çocuğun öğrendiği becerileri bağımsız olarak kullanma olasılığını artırmasıdır. Dördüncü olarak, öğretmen gün içerisinde farklı etkinlikler içerisinde yani öğrenme hedefini gömülü öğretimle sunabilir. Böylece çocuk öğrendiği beceriyi farklı ortamlarda sergileme şansına sahip olur.

Yorumlar
  • 0 Yorum