Damga Vergisi Ve Harçlar Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #923505

Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kâğıtların damga vergisi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kâğıtlardan, nispi vergiye tabi olanların her bir nüshası ayrı ayrı aynı miktarda vergiye tabidir.

Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kâğıtlardan, maktu vergiye tabi olanların her bir nüshası ayrı ayrı aynı miktarda vergiye tabidir.

Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kâğıtlardan, maktu vergiye tabi olanların sadece bir nüshası vergiye tabidir.

Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kâğıtlardan, maktu vergiye tabi olanların ikinci ve sonraki nüshaları, ilkinin yarısı oranında vergiye tabidir.

Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kâğıtlardan, nispi vergiye tabi olanların ikinci ve sonraki nüshaları, ilkinin yarısı oranında vergiye tabidir.


Yanıt Açıklaması:

Damga Vergisi Kanunu’nun 5. maddesinde bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kâğıtlardan, maktu vergiye tabi olanların her bir nüshasının ayrı ayrı aynı miktarda; nispi vergiye tabi olanların ise sadece bir nüshasının damga vergisine tabi olduğu belirtilmiştir. Bir başka deyişle birden fazla nüsha olarak düzenlenen bir kâğıt açısından bu kağıdın nispi esasta veya maktu esasta damga vergisine tabi olmasına göre değişen bir damga vergisi yükü söz konusu olacaktır. Cevabımız B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum