Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #343325

Sosyoloji konusu ve problem alanından dolayı sosyal bilimler kategorisinde yer alan bir bilim dalıdır. Sosyolojinin ana konusu olan toplum ve toplumsal olgular, diğer sosyal bilimlerin alanına da girmektedir.Sosyolojinin yerinin daha iyi kavranabilmesi için aşağıdakilerden hangisinin yapılması en uygundur?


Toplum ve grupların bir çatı altında incelenmesi.
Sanat Tarihi, Arkeoloji, Hitioloji, Sümeroloji, Din Bilimleri ve Astronomi gibi bilim dalları ile birlikte çalışılarak araştırmaların bu yönde ilerletilmesi.
Ekonomi, Tarih, Siyasal Bilimler, Kültürel Antropoloji ve Psikoloji gibi diğer sosyal bilimler ile ilişkilendirilerek bu yönde araştırmalar yapılması.
İnsan davranışlarını anlamaya-açıklamaya çalışmak ve davranışın nedenini saptamaya çalışmak.
İnsanların psikolojik durumu ve onların biyolojik işleyişini anlamaya ve açıklamaya çalışmak.

Yanıt Açıklaması: Sosyoloji konusu ve problem alanından dolayı sosyal bilimler kategorisinde yer alan bir bilim dalıdır. Sosyolojinin ana konusu olan toplumun ve toplumsal olguların çok boyutlu olması ve diğer sosyal bilimlerin de ilgi alanına girmesi nedeniyle Ekonomi, Tarih, Siyasal Bilimler, Kültürel Antropoloji ve Psikoloji gibi diğer sosyal bilimlerin sosyoloji ile ilişkilerinin bilinmesi bir sosyal bilim olarak sosyolojinin yerinin daha iyi kavranmasını sağlayacaktır.
Yorumlar
  • 0 Yorum