Denetim Deneme Sınavı Sorusu #1203199

Müşterinin kabulü ve ön planlama ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

  1. Denetim çalışması, ülkemizde denetim şirketinin denetim talebinde bulunan müşteriden bir denetim teklif talebiyle başlar.
  2. Uluslararası denetim standartlarına göre işin kabulünden önce ön araştırma yapılması isteğe bağlıdır.
  3. Firmanın kuruluş ve gelişme sürecinin, hızlı ya da istikrarlı şekilde büyüyüp büyümediğinin, finansal durumunun, başarısının incelenmesi müşteri hakkında önemli bilgi sağlar.
  4. Önceki denetim firması ile ilişkileri, firma hakkında hazırlanmış önceki denetim vb. değerlendirme raporları, müşteri hakkında önemli bilgi sağlar.


i-iii

ii-iii

iii-iv

i-iii-iv

i-ii-iii-iv


Yanıt Açıklaması:

Denetim çalışması, ülkemizde müşterinin denetim talebinde bulunan denetim şirketinden bir denetim teklif talebiyle başlar. Uluslararası denetim standartlarına göre işin kabulünden önce ön araştırma yapılması zorunludur.  Firmanın kuruluş ve gelişme sürecinin, hızlı ya da istikrarlı şekilde büyüyüp büyümediğinin, finansal durumunun, başarısının incelenmesi müşteri hakkında önemli bilgi sağlar.Önceki denetim firması ile ilişkileri, firma hakkında hazırlanmış önceki denetim vb. değerlendirme raporları, müşteri hakkında önemli bilgi sağlar.  Buna göre yalnızca iii-iv no lu ifadeler doğrudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum