Denetim Deneme Sınavı Sorusu #1203215

Başlangıç önemlilik düzeyinin belirlenmesi ve önemliliğin kabul edilebilir denetim riski ve doğal riskle ilişkisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

  1. Denetçi; denetimin başında hem finansal tabloların geneli açısından hem de her bir hesap kalanı, işlem türü ve dipnotlarda yapılan açıklamalar bakımından önemlilik düzeyi belirler.
  2. Önemlilik düzeyi ile kabul edilebilir denetim riski arasında aynı yönde bir ilişki vardır.
  3. Kabul edilebilir denetim riskinin planlanması, denetçinin ne kadar kanıt toplaması gerektiği kararında yardımcı olur.
  4. Planlanan kanıt miktarı ile tüm risk unsurları arasında ilişki bulunmakla birlikte asıl karar, “bulma” riskine göre verilir.


III-IV

I-II

I-II-IV

I-III-IV

I-II-III-IV


Yanıt Açıklaması:

Denetçi; denetimin başında hem finansal tabloların geneli açısından hem de her bir hesap kalanı, işlem türü ve dipnotlarda yapılan açıklamalar bakımından önemlilik düzeyi belirler.  Önemlilik düzeyi ile kabul edilebilir denetim riski arasında ters bir ilişki vardır.  Kabul edilebilir denetim riskinin planlanması, denetçinin ne kadar kanıt toplaması gerektiği kararında yardımcı olur.  Planlanan kanıt miktarı ile tüm risk unsurları arasında ilişki bulunmakla birlikte asıl karar, “bulma” riskine göre verilir.  Buna göre yalnızca ikinci ifade yanlıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum