Destinasyon Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #487519

Bir destinasyon ürün yerleştirmeden nasıl yararlanır?


Yararlanamaz

 

Televizyon programları kullanmayarak

 

Radyo programları yaptırmayarak

 

Haber olmayarak

 

Sinema filmi


Yanıt Açıklaması:

Ürün yerleştirme, destinasyonun ticari bir iletisini sinema, video, televizyon ve radyo programları, haber bültenleri ve kitap gibi çeşitli eğlence ve bilgi araçları içerisine doğal bir bileşen olarak yerleştirilmesini içeren bir pazarlama iletişimi faaliyetidir. Medya araçlarının uygunluğu ve çeşitliliği desenlenen ürünün/markanın mizansene yedirilmesi ile pekişmektedir. Ürün yerleştirme belli bir destinasyona yönelik ziyaretçi tutumunu etkileyeceği gibi destinasyonun filmde yer alması durumunda destinasyonun imajını da etkileyebilmektedir. Destinasyonların sinema filmlerine yerleştirilmesinin olumlu yönlerinden biri de filmin çekildiği destinasyona yönelik ziyaretçi çekebilmektedir.

Filmlerin ve TV dizilerinin mekânların farkındalığını arttırdığı ve karar verme süreçlerinde etkili olduğunu anlayan pazarlama sorumluları, pazarlama ve tanıtım sorumluluğunu üstlendikleri destinasyonların, film ve dizi çekimlerine ev sahipliği yapmasını sağlamak için gittikçe artan biçimde yapımcılarla birlikte çalışmaktadırlar. Turistlerin gerçek tecrübelerinin, filmler tarafından oluşturulan beklentiler ve imaj ile ne ölçüde uyum sağladığı önemli bir konudur.

 Filmler ve televizyon dizileri, turistlerin tarihe, kültüre, insanlara, ülkelere bakış açılarını değiştirebilmekte, şekillendirebilmektedir.  Filmlerde ve TV dizileri sayesinde kitaplarda okunan ancak sadece hayal edilebilen şehirlerin, kültürlerin ve ülkelerin neye benzedikleri görülebilir, bu görüntüler zaman zaman gerçekle bağdaşmasa da seyahat kararı üzerinde etkili olabilir.

Doğru yanıt ‘E’ şıkkıdır.   

 

 

Yorumlar
  • 0 Yorum