Dijital İletişim ve Yeni Medya Deneme Sınavı Sorusu #1140909

Aşağıdakilerden hangisinde site yapım modeli doğru sıralama ile verilmiştir?


İhtiyaçların saptanması - tasarım - site şablonunun hazırlanması - içeriğin belirlenmesi - geliştirme - son inceleme - sitenin yayınlanması.

Site şablonunun hazırlanması - tasarım - ihtiyaçların saptanması - içeriğin belirlenmesi - geliştirme - son inceleme - sitenin yayınlanması.

Tasarım - site şablonunun hazırlanması - içeriğin belirlenmesi - ihtiyaçların saptanması - geliştirme - son inceleme - sitenin yayınlanması.

İhtiyaçların saptanması - içeriğin belirlenmesi - tasarım - site şablonunun hazırlanması - geliştirme - son inceleme - sitenin yayınlanması.

İhtiyaçların saptanması - site şablonunun hazırlanması - tasarım - içeriğin belirlenmesi - geliştirme - son inceleme - sitenin yayınlanması.


Yanıt Açıklaması:

Kullanıcı dostu bir tasarım yapmak için ilk adım ihtiyaçların saptanmasıdır. İhtiyaçların saptanması yapılacak sitenin amacının ne olduğu ve hedef kitlesinin kim olduğunun belirlenmesidir. İkinci aşama içeriğin belirlenmesidir. Yapılacak sitede nelerin yer alacağının belirlenmesi, bunların derlenmesi ve sınıflandırılması bu aşamada gerçekleşir. Üçüncü aşama tasarımdır. Tasarım amaca uygun ve içeriği taşımaya elverişli olmalıdır. Dördüncü aşama site şablonunu hazırlamaktır. Şablon hayal edilen ve planlanan bir ürünün kullanıma sunulmadan önceki halini görme ve deneme şansı verir. Geliştirme beşinci aşamadır. Ortaya çıkan şablonun ilk eleştiriler doğrultusunda geliştirilmesi sürecidir. Bu aşamadan sonra inceleme ve deneme aşaması başlar ki bu aşama ürünün kullanıma sunulmadan önce kendi iç denetiminde ürünü kapsamlı bir biçimde kontrol edebileceği son fırsattır. Son aşama sitenin yayınlanması aşamasıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum