Dijital İletişim ve Yeni Medya Deneme Sınavı Sorusu #990681

Ürünler, hizmetler ve etkinlikleri hakkında haber yaymak amacını taşıyan, reklama benzemesi ve profesyonel tarzda yazılması, samimiyetten uzak olması nedeniyle eleştirilen kurum blog türü aşağıdakilerden hangisidir? 


Çalışan bloğu

Grup bloğu

Yönetici blogları

Tanıtım bloğu

Haber bloğu


Yanıt Açıklaması:

Kurumlar farklı amaçlar için blogları kullanmaya çalışmaktadır:

Çalışan bloğu: Tek bir çalışanın oluşturduğu blogtur. Bu bloglar kurumsal web sayfalarında yer bulabilmektir. Kurumlar çalışan bloglarına yayın fırsatı sağlayarak sponsorluk yapabilmektedir.

• Grup bloğu: Grup blogu birkaç çalışanın işbirliği içerisinde yazılabilir. Çoğu grup blogları genellikle belirli bir konu üzerinde uzman olan yazarlarla teknik tarzda yazılmaktadır. Bu grupların birçoğu çalışanların kendi iradesiyle bir araya gelmesi sonucu başlamıştır.

Yönetici blogları: Kullanıcılar kurumların üst düzey yöneticilerinin görüşleri ile daha fazla ilgilenmeye başlamıştır. göre şirketler çalışacak üst düzey yöneticileri daha fazla ilgi haline gelmiştir. Bu bloglar hedef kitle ile doğrudan iletişim kurabilmek için etkili bir araç olarak görülmektedir.

Tanıtım bloğu: Ürünler, hizmetler ve etkinlikleri hakkında haber yaymak amacını taşımaktadır. Ancak reklama benzemesi ve profesyonel tarzda yazılması, samimiyetten uzak olması nedeniyle eleştirilmektedir.

Haber bloğu: Kurumların resmi haber bültenini sunduğu bir ortam olarak gÖrülmektedir. Çoğunlukla stratejik biçimde oluşturulmuş mesajları içermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum