Din Eğitimi Ve Din Hizmetlerinde Rehberlik Deneme Sınavı Sorusu #398156

Küreselleşen dünya gerçekleri çerçevesinde yapılacak kültürlerarası din eğitiminin başlıca amaçları gruplandırıldığında aşağıdakilerden hangisi grubun dışında kalmaktadır?


Farklı inançlar karşısında doğru bakış açısı geliştirebilmek.

Farklı din ve inançların din eğitimindeki yerini, değerini ve önemini fark edebilmek.

Farklı din ve inançların karşılaştırılması sonucunda kendi inancının değeri ve anlamı hakkında değerlendirme yapmasına katkıda bulunabilmek.

Farklılıkların hayatın dinamik bir gerçekliği olduğunun ve birlikte yaşamanın vazgeçilemez bir zorunluluk olduğunun fark edebilmesine yardımda bulunmak.

Kendi inandıklarının farklı inançlardan daha üstün olduğunun farkına varmasını sağlamak


Yanıt Açıklaması:

Küreselleşen dünya gerçekleri çerçevesinde yapılacak kültürlerarası din eğitiminin başlıca amaçları şöyle belirlenebilir:

  • Farklı inançlar karşısında doğru bakış açısı geliştirebilmek.
  • Farklı din ve inançların din eğitimindeki yerini, değerini ve önemini fark edebilmek.
  • Farklı din ve inançların karşılaştırılması sonucunda kendi inancının değeri ve anlamı hakkında değerlendirme yapmasına katkıda bulunabilmek. Kişinin kendi kimliğini tanımasında “öteki”nin değerinin olduğunu fark edebilmesi. İnsanlar gerçekte kim olduklarını ya da neye inandıklarını öğrenmek için “öteki”nin bakış açısına ihtiyaç duyarlar. Öteki tarafından sorgulanmak, kişinin neye, niçin inandığını anlama ve kavramasına yardım eder. Bu kapsamda “öteki”nin her zaman yok farz edilen, dışlanan, reddedilen ve küçük görülen olmadığının farkına varabilmesine katkıda bulunmak.

· Farklılıkların hayatın dinamik bir gerçekliği olduğunun ve birlikte yaşamanın vazgeçilemez bir zorunluluk olduğunun fark edebilmesine yardımda bulunmak. AMAÇLAR ARASINDA SAYILABİLİR.

Yorumlar
  • 0 Yorum