Diş Politika Analizi Deneme Sınavı Sorusu #398615

Aşağıdakilerden hangisi “İçerik Analizi” nin özelliklerinden biridir?


İlk safhadaki araştırmalarda, belirli bir olaydaki tüm verilere açık fikirli bir yaklaşım izlemek, yararlı düşünceler ve hipotezler üretmeye yardımcı olabilir.

Bu yaklaşımın getirdiği avantaj, araştırmacının doğrudan anlamaya çalıştığı birey üzerinde çalışabilmesidir.

Konu üzerine çok az bilgi olduğunda araştırılan konuyla ilgili en iyi örnek olabilecek bir kaç vaka üzerinden araştıramacılar çalışmalarını yütürebilirler.

Özellikle bir araştırma projesinin ilk basamaklarında, yani belirli bir olay ya da problemin hangi yönlerinin önemli olduğu, hangi kanıtların aranacağı, sonuçları açıklamada hangi faktörlerin rol oynayacağı net olmadığında kullanılmaktadır.

Olayların detaylı bir tarihî çalışması olarak da nitelendirilebilir.


Yanıt Açıklaması:

Dış politika analizi içerisinde kullanıldığı hâliyle içerik analizi, yazıya geçirilmiş ya da kaydedilmiş konuşmaların sistematik ve objektif olarak çalışılmasıyla, siyasi aktörlerin kişiliklerinin ve bireysel özelliklerinin anlaşılmasında kullanılan bir araştırma tekniği olarak tanımlanabilir. İçerik analizi özellikle liderlik analizi ve kişilik analizi çalışmalarında kullanılmaktadır. İçerik analizinde, karar vericilerin eğilimlerini açıklamak ve bazı tahminlerde bulunabilmek için kişiler tarafından sunulan bilgiler kullanılır. Bu yaklaşımın getirdiği avantaj, araştırmacının doğrudan anlamaya çalıştığı birey üzerinde çalışabilmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum