Diş Politika Analizi Deneme Sınavı Sorusu #1066616

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ilgili olarak verilen aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Amerika Birleşik Devletleri, ulusal özellikleri itibarıyla küresel bir güçtür.

ABD, dünyanın en büyük tarım alanlarına sahip ülkesidir.

Okyanuslarla çevrili olması nedeniyle küresel etki kapasitesine sahip güçlü bir donanması bulunmaktadır.

Demokratik siyasi yapısı ve gelişmiş yaşam düzeyinden ötürü, farklı milletlerden oluşan kendi ulusunu bir arada tutabilmektedir.

İki okyanus ile çevrili olmasına rağmen Asya ve Avrupalı ülkelerin siyasi mücadelelerinden çok çabuk etkilenmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), ulusal özellikleri itibarıyla küresel bir güçtür. Coğrafi konumu ve komşuları açısından baktığımızda ABD, küresel güç olmasına yardımcı olabilecek çok uygun koşullara sahiptir. Öncelikle ABD, dünyanın en büyük tarım alanlarına sahip ülkesidir. İki okyanus ile çevrilidir. Bu sayede Asya ve Avrupalı ülkelerin siyasi mücadelelerinden kendisini uzak tutabilmektedir. Çöl nedeniyle Meksika’dan, göller ve ormanlardan ötürü, Kanada’dan tehdit algılamamaktadır. Okyanuslarla çevrili olması nedeniyle küresel etki kapasitesine sahip güçlü bir donanması bulunmaktadır.
Geniş bir nüfus yapısına sahip olan ABD, demokratik siyasi yapısı ve gelişmiş yaşam düzeyinden ötürü, farklı milletlerden oluşan kendi ulusunu bir arada tutabilmektedir. Bu nedenle ayrılıkçı teröre varan etnik çatışmalar ile yüz yüze gelmeyen ABD’nin siyasi ve toplumsal açıdan istikrarlı bir yapısı bulunmaktadır. ABD’nin eğitimli bir nüfusu vardır ve sonuçta muazzam askerî gücü, ileri teknolojik altyapısı ve siyasi istikrarı sayesinde üstün bir konuma sahiptir. Bu bilgilere göre, doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum