Diş Politika Analizi Deneme Sınavı Sorusu #444132

Aşağıdakilerden hangisi Coğrafi konumun önemini gösterir?


Ülkelerin askerî yetenekleri ekonomik durumlarına bağlıdır.

Çok büyük bir ekonomik güç olmasına rağmen bir ülkenin borç seviyesi ekonomik dengeleri bozacak seviyedeyse bu durum ekonomik yetkinliği azaltacaktır.

Su kaynakları ve geniş orman havzaları da günümüzde hızla büyüyen dünya nüfusu içerisinde iki önemli kaynak olarak değerlendirilmektedir.

Nüfusun etnik gruplara bağlı olarak dağılımı da ülkenin iç dinamikleri konusunda başka ülkelerin bilgi alması ve politika yürütmelerinde etkili olabilir.

Bir ülkenin ada veya kıta devleti olup olmadığı veya denizlere çıkışı olup olmadığı önemli ve değişmeyen bir özelliktir.


Yanıt Açıklaması:

Coğrafi konum özünde statik olan ve değişmeyen özellikler taşır. Bir ülkenin ada veya kıta devleti olup olmadığı veya denizlere çıkışı olup olmadığı önemli ve değişmeyen bir özelliktir. Ayrıca, bir ülkenin ticaret yolları üzerinde olması veya bunlara ulaşabilmesi ticari ve ekonomik güç edinmesinde önem taşır. Nüfusun etnik gruplara bağlı olarak dağılımı da ülkenin iç dinamikleri konusunda başka ülkelerin bilgi alması ve politika yürütmelerinde etkili olması demografik özelliklerle alakalıdır. B seçeneği ise bir ülkenin ekonomik gücünden bahsetmektedir. Su kaynakları ve geniş orman havzaları da günümüzde hızla büyüyen dünya nüfusu içerisinde iki önemli kaynak olarak değerlendirilirken doğal kaynaklar başlığı altında ele alınmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum