Diş Politika Analizi Deneme Sınavı Sorusu #56587

Aşağıdakilerden hangisi Dış politikanın şekillenmesindeki beklentilerden biridir?


Bir devletin diğer devletlere kıyasla hassaslığı arttıkça, iç politikaya daha fazla önem vermektedir.
İç dengelerdeki kutuplaşma düşük iken devletin iç çıkarlarına değil, dış çıkarlarına daha fazla önem vereceği öngörülmüştür.
Hükümetin hassaslığı arttıkça (iç siyasi dinamiklerde sıkıntılar olduğu takdirde), iç siyasi çıkarlarına daha az öncelik vermektedir.
Uluslararası kutuplaşma düşük ise devletin dış çıkarlarına iç çıkarlarından daha fazla önem vereceği öngörülmektedir.
İç dengelerdeki kutuplaşma yüksek iken devletin iç çıkarlarına dış çıkarlarından daha fazla önem vereceği beklenmektedir.

Yanıt Açıklaması: • Uluslararası kutuplaşma düşük ise devletin dış çıkarlarına iç çıkarlarından daha fazla önem vereceği öngörülmüştür. Aynı şekilde, bir devletin diğer devletlere kıyasla hassaslığı arttıkça, bu devletin dış politikaya iç politikadan daha fazla önem vereceği düşünülmektedir. Buna kıyasla uluslararası kutuplaşma yüksek ise devletin iç çıkarlarına dış çıkarlarından daha fazla önem vereceği beklenmektedir. • Öte taraftan, iç dengelerdeki kutuplaşma düşük iken devletin iç çıkarlarına dış çıkarlarından daha fazla önem vereceği öngörülmüştür. Hükümetin hassaslığı arttıkça (iç siyasi dinamiklerde sıkıntılar olduğu taktirde), devletin daha fazla iç siyasi çıkarlarına öncelik vereceği düşünülmektedir. Buna kıyasla iç dengelerdeki kutuplaşma yüksek iken devletin dış çıkarlarına iç çıkarlarından daha fazla önem vereceği beklenmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum