Dış Ticaret İşlemleri Deneme Sınavı Sorusu #1221689
Aşağıdakilerden hangisi Yurtdışı Pazar Araştırması Desteğine yönelik doğru bir ifadedir?
Türkiye’de yada Yurt Dışında sınaî ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketler ve yazılım şirketleri yararlanabilir |
Bir yurt dışı pazar araştırması gezisi kapsamında en fazla 4 şirket çalışanının |
Yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderler %80 oranında desteklenir |
Bir takvim yılı içerisinde aynı ülkeye yönelik en fazla 1 adet pazar araştırması |
Coğrafi konumu birbirine yakın olmak kaydıyla en fazla 3 ülkede yapılan araştırma desteklenir |
Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği
Desteğin Amacı: Sınai ve/veya ticari şirketler ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerce gerçekleştirilen yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderlerin karşılanmasıdır.
Yararlanacak Kişiler: Türkiye’de sınaî ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketler ve yazılım şirketleri
Sağlanan Destekler: Bir yurt dışı pazar araştırması gezisi kapsamında en fazla 2 şirket çalışanınınaşağıda belirtilen giderleri desteklenir:
• Ulaşım: Uluslararası ve şehirlerarası ulaşımda kullanılan ekonomi sınıfı uçak, tren, gemi ve otobüs bileti ücretleri ile günlük 50 ABD Dolarını, gezi başına da 500 ABD Dolarını aşmamak kaydıyla araç kiralama giderleri.
• Konaklama: Şirket başına günlük 300 ABD Dolarını geçmemek kaydıyla konaklama giderleri.
Destek Tutarı: Yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderler %70 oranında ve yurt dışı Pazar araştırması gezisi başına en fazla 7.500 ABD
Dolarına kadar desteklenir.
Ülke Sayısı ve Süresi: Bir takvim yılı içerisinde aynı ülkeye yönelik en fazla 2 adet pazar araştırması projesi desteklenir. Coğrafi konumu birbirine yakın olmak kaydıyla en fazla 3 ülkede de yapılabilir. Yurt dışı pazar araştırması gezisinin en az 2, yol hariç en fazla 10 günlük kısmı desteklenir
Başvuru Süresi: Başvuru, desteğe ilişkin ilk ödeme belgesi tarihi esas alınarak en geç 6 (altı) ay içerisinde gerekli belgeler ile birlikte şirketlerin yerleşik oldukları şehire göre Ticaret Bakanlığı’na (İhracat Genel Müdürlüğü) ya da Bakanlığı’nda belirtilen Bölge Müdürlüklerine yapılır.
Uygulayıcı Kuruluş: Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Marmara Bölge Müdürlüğü ve Batı Anadolu Bölge Müdürlüğüdür.
Yorumlar
- 0 Yorum