Dış Ticaret İşlemleri ve Belgeleri Deneme Sınavı Sorusu #919340

Alıcının, malın sevkinden önce bir banka aracılığıyla satıcının bulunduğu yerdeki bankası nezdinde malın sevk belgesinin teslimi karşılığında ödenmek üzere kredi açtırması aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?


Akreditifli İthalat

Kredili İthalat

Ankonsinyasyon İthalat

Bedelsiz ithalat

Belge (Vesaik) Karşılığı İthalat


Yanıt Açıklaması:

Akreditifli İthalat: Alıcının, malın sevkinden önce bir banka aracılığıyla satıcının bulunduğu yerdeki bankası nezdinde malın sevk belgesinin teslimi karşılığında ödenmek üzere kredi açtırmasıdır.

Diğer seçeneklerdeki ithalat türlerinin açıklamasıda aşağıdaki gibidir:

Kredili İthalat: Bedeli daha sonra ödenmek üzere yapılan vadeli ithalattır.

Ankonsinyasyon İthalat: Satışın yapılması ve belirli bir vade sonunda mal bedelinin transfer edilmesi şartıyla yapılan ithalat gibi ithalat.

Bedelsiz ithalat: Bedeli için döviz transferi yapılmadan yurtdışından elde edilen yurda getirilmesi mecburi olmayan dış kazanç ve tasarruflarla satın alınan bazı şahsi ve ticari mahiyette eşyanın yurda ithalidir. İthalat esnasında ödenmesi zorunlu gümrük vergileri ve çeşitli vergiler (cep telefonu kayıt bedelleri gibi) bulunmaktadır. Özel eşyalar ve hediyeler bedelsiz ithalat kapsamında örnek olarak gösterilebilir.

Belge (Vesaik) Karşılığı İthalat: Malın gelmiş olma şartı aranmaksızın ithalat yapılan ülkeden yola çıkarılmış olduğunu gösteren belgenin bedelini ödeyerek bankadan belge alınması ile gerçekleştirilen ithalattır. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum